Ladniak Kramerov (alexander malý) (Psittacula krameri)

26. července 2010 v 20:50 | Papoušek XXX |  Alexander


Ladniak Kramerov
(alexander malý)
(Psittacula krameri)

Rozšírený je v strednej a severovýchodnej Afrike, Afganistane, Pakistane, Indii, Nepále, na Srí Lanke, až po strednú Barmu. Introdukovaný je však aj na viacerých ďalších miestach. Obýva riedko zalesnené oblasti
a často žije aj v blízkosti ľudských sídel.
Vo viacerých mestách sú poloskrotené vtáky v parkoch turistickou atrakciou. Zvláštnosťou alexandrov je, že netvoria stále páry,
ale po každom hniezdení sa rozchádzajú. Alexander malý je veľmi elegantný papagáj,
kto by ho však chcel chovať doma, musí rátať
s tým, že je aj veľmi temperamentný a dosť hlučný. Na domáceho maznáčika musí byť ručne odchovaný. Jeho veľkosť od vrchu hlavy po koniec chvosta je 40 cm. Ako krmivo je vhodná zmes pre stredne veľké papagáje, ovocie, zelenina, piškóty, zelené krmivo.
Okrem toho potrebuje dostatok čerstvých
vetví na obhrýzanie.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ema | 4. září 2011 v 10:55 | Reagovat

ahoj mahla by som vediet ako sa cvici alexander maly?? :-) Prosim ak mozes pridajto tam dakujem :-D

2 Tomáš Junga | E-mail | 2. dubna 2012 v 15:37 | Reagovat

Přesně mám ho a to je přesně jeho popis si myslím. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama