Alexander čínsky (fúzatý) (Psittacula derbiana)

26. července 2010 v 20:49 | Papoušek XXX |  Alexander




Alexander čínsky (fúzatý)
(Psittacula derbiana)

Tento horský papagáj obýva ihličnaté borovicové a dubové lesy, i rododendrónové horské lesy až do výšky okolo 4000 m. Hniezdi vo veľkých dutinách vysokých stromov. Po skončení hniezdenia, na jeseň zlieta do nižších polôh, kde rád hoduje v broskyňových sadoch a kukuričných poliach. Živí sa tiež dozrievajúcimi obilninami a rôznymi semenami, ovocím a zelenými časťami rastlín. Medzi chovateľmi nie je najobľúbenejší, pravdepodobne preto, že je dosť hlučný. Napriek tomu nie je vyslovene vzácny a mláďatá, či vtáky z dovozu možno dnes bežne dostať. Vtáky sú otužilé a možno ich celoročne držať vo vonkajších volierach s možnosťou ukryť sa pred vetrom a vlhkom.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miss-Joy | Web | 26. července 2010 v 21:01 | Reagovat

Omlouvám se, že otravuji, ale potřebovala bych od tebe hlásek:) Stačí pár kliknutí, je to jednoduché:) Stačí kliknout "DÁT HLAS" a přihlásit na na e-mail nebo facebook. Děkuji moc. Kdo chce tomu za odměnu udělám klikačku, nebo podobně;)
http://zena.centrum.cz/vsechny-jsme-modelky/?m=1162&i=1

- pokud tě to obtěžuje smaž tento komentář.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama